In deze module wordt het accent gelegd op vegetarisch en gezond koken. Diëten als zoutarm, suikerarm en vetarm koken worden uitgelicht. Dit zijn de criteria die het menu gaan bepalen. Via de menu’s maak je gebruik van verschillende kooktechnieken.

Wat leer je?
– vegetarisch koken

– juiste vetten gebruiken
– vervangproducten gebruiken in de dagelijkse keuken
– bespreken van de voedingsmiddelentabel
– gerechten leren aanpassen met bv. suikervervanger, zonder gluten, zoutarm
– volkorengranen op verschillende wijze klaarmaken
– evenwichtige maaltijden samenstellen met minder of geen dierlijke eiwitten
– plantaardige eiwitten smaakvol bereiden in combinatie met zaden, pitten, noten en zeewier
– lichte vlees- en visgerechten met lichte sausen en dressings
– heerlijke slaatjes
– zoete verwennerijen met natuurlijke suikers
– milieu- en hygiëneregels in acht nemen

 

Waar
Dag
Uur
Start
Einde
deze module wordt voorlopig niet ingericht