Je hebt basiskennis nodig. Een toelatingsproef is enkel nodig wanneer je wilt instappen zonder voorgaande modules te doorlopen. 
◙○○○ : geen voorkennis nodig
◙◙○○ : basiskennis nodig
◙◙◙○ : goede kennis nodig
◙◙◙◙ : uitgebreide kennis nodig

Lestijden: 80
Geen vrijstelling : € 120
Gedeeltelijke vrijstelling : € 24
Volledige vrijstelling : € 0
Prijs ingrediënten per les: min € 8, max € 12
Bijkomende kostenraming :

  • Syllabus : prijs afhankelijk van gekozen module ( raming : € à € )
Dit wordt de eerste les meegedeeld.
HIER inschrijven.
Na het doorlopen van een module, krijg je een deelcertificaat. Na het doorlopen van een volledige opleiding krijg je een attest van je opleiding.

In deze module wordt het accent gelegd op vegetarisch en gezond koken. Diëten als zoutarm, suikerarm en vetarm koken worden uitgelicht. Dit zijn de criteria die het menu gaan bepalen. Via de menu’s maak je gebruik van verschillende kooktechnieken.

Wat leer je?
– vegetarisch koken

– juiste vetten gebruiken
– vervangproducten gebruiken in de dagelijkse keuken
– bespreken van de voedingsmiddelentabel
– gerechten leren aanpassen met bv. suikervervanger, zonder gluten, zoutarm
– volkorengranen op verschillende wijze klaarmaken
– evenwichtige maaltijden samenstellen met minder of geen dierlijke eiwitten
– plantaardige eiwitten smaakvol bereiden in combinatie met zaden, pitten, noten en zeewier
– lichte vlees- en visgerechten met lichte sausen en dressings
– heerlijke slaatjes
– zoete verwennerijen met natuurlijke suikers
– milieu- en hygiëneregels in acht nemen

 

Waar
Dag
Uur
Start
Einde
deze module wordt voorlopig niet ingericht