Je hebt geen basiskennis nodig.
◙○○○ : geen voorkennis nodig
◙◙○○ : basiskennis nodig
◙◙◙○ : goede kennis nodig
◙◙◙◙ : uitgebreide kennis nodig

Lestijden: 80
Geen vrijstelling : € 120
Gedeeltelijke vrijstelling : € 24
Volledige vrijstelling : € 0
Prijs ingrediënten per les: min € 8, max € 12
Bijkomende kostenraming :

  • Syllabus : prijs afhankelijk van gekozen module ( raming : 4€ à 7€ )
Dit wordt de eerste les meegedeeld.
HIER inschrijven.
Na het doorlopen van een module, krijg je een deelcertificaat. Na het doorlopen van een volledige opleiding krijg je een attest van je opleiding.

Je leert de basisbeginselen van het koken en elementaire kooktechnieken. Je bereidt gerechten uit de dagelijkse keuken.

Wat leer je?
– de keukenuitrusting, klein materieel en toestellen benoemen, gebruiken en onderhouden

– voedingsmiddelen verantwoord kiezen, kopen en gebruiken
– de voedingsdriehoek gebruiken
– de recepten correct lezen
– snijtechnieken toepassen op groenten, fruit, vlees en vis en gevogelte
– hoeveelheden afmeten en wegen
– basis kooktechnieken onder begeleiding uitvoeren: koken, bakken, braden, stoven, onder meer met toepassing op vlees, vis, gevogelte, groenten, aardappelen, deegwaren en rijst
– organiseren en werkvolgorde van het recept toepassen
– milieu- en hygiëneregels in acht nemen

 

Waar
Dag
Uur
Start
Einde
deze module wordt voorlopig niet ingericht