In deze module leert de cursist een volledig menu bereiden. Traditionele gerechten worden in deze module vervangen door hedendaagse gerechten die aansluiten bij de trends. Voedingsmiddelen, smaakmakers en kruiden worden verwerkt in hedendaagse gerechten. De cursist maakt hierbij gebruik van diverse kooktechnieken.

Trendy verfijnde menu’s

In deze cursus werk je een driegangenmenu uit met hedendaagse bereidingen. De basis blijft de klassieke keuken, maar we gaan verder en worden echte trendsetters in de kookkunst.

De gerechten worden aangepast aan het seizoen.

Proef de wereld

In deze module leer je keukens uit andere culturen kennen. Elke week bereiden we een gerecht uit het gekozen land op de traditionele manier. Pittige Aziatische schotels, Europese verrassingen en warme Zuid-Amerikaanse schotels laten gegarandeerd een nieuwe wind waaien door je alledaagse keuken.

Spaans koken en tapas

In deze module nemen we de Spaanse keuken en voornamelijk die van de typische tapas onder de loep. Oorspronkelijk waren dat aperitiefhapjes die men bij alcoholische dranken serveerde in cafés, tegenwoordig worden tapas meer en meer geconsumeerd als maaltijd.

Trendy puur natuur

Genieten zonder schuldgevoel. De basis van deze keuken zijn goede combinaties, gezonde ingrediënten en de juiste vetten. De gerechten worden aangepast aan het seizoen.

Mediterraans en Italiaans koken

Een culinaire tocht door tal van zuiderse landen. We verkennen de gastronomie en lokale producten van regio’s en werken op basis van vis, olijfolie, groenten en verse kruiden.

Oosters koken

Je raakt vertrouwd met tal van kwaliteitsvolle Aziatische streekproducten en leert hoe je de rijke Aziatische keuken met haar lange geschiedenis ook tot in jouw keuken kan brengen.